در كشورهاي مختلف با توجه به ميزان فعاليت صنعتي آن كشور بين ٣٧-٣٢ درصد كل انرژي مصرفي در ساختمان ها به كار مـي رود و از ايـن ميـزان بين ٦٩-٥٨ درصد آن صرف گرمايش و سرمايش ساختمان در فصول گوناگون سال مي شود و با توجه به اينكه منابع سوختن همانگونه كه هم اكنون به فراواني وجود دارند. ممكن است زماني مقدار آنها به مقدار خيلي كم يافت گردد و به جاي اينكه مقدار مصرف انرژي به بيشينه ي خود برسد، مي توانيم از اين منابع سوختي در جهت هاي ديگر (صنايع پتروشيمي و نساجي ،…) در جهت ارتقاء كشور استفاده كنيم. هر ساله ي ميزان بالايي از سوخت هاي كشورها به منظور گرمايش و سرمايش ساختمانها مصرف مي گردد.
همانگونه كه براساس آمار ابلاغ شده از سوي سازمان بهينه سازي مصرف سوخت كشور ما در سال ١٣٧٩ ميران مصرف انرژي ٦ ميليـون بشـكه معـادل نفت خام در كل كشور بوده است. به اين منظور بهتر است كه اين ميزان مصرف انرژي در اين بخش را به حداقل برسانيم كه با اين عملكـرد، بـه جـاي مصرف بيش از حد انرژي در ساختمان ها. اين انرژي را در صنايع مختلف بكار ببريم، براي اين منظور و بهينه سـازي مصـرف انـرژي در سـاختمانها روشهايي پيشنهاد شده، كه آنها را بررسي و مفيدترين و كم هزينه ترين آنها را بر مي گزينيم.
در جامعه آب و هوا و شرايط جغرافيايي و موقعيت آن بر روي سطح زمين مي تواند با روش هاي مختلف جهت صرفه جويي انرژي به كار برده شود.