طراحي ساختمان
طراحي ساختمان (بخش 1)
آوریل 29, 2020
نحوه ي اتصال پليمرها (فوم هاي پلي اتيلن) به عنوان عايق هاي حرارتي
نحوه ي اتصال پليمرها (فوم هاي پلي اتيلن) به عنوان عايق هاي حرارتي (بخش 1)
می 7, 2020

طراحي ساختمان (بخش2)

طراحي ساختمان

طراحي ساختمان

استفاده از سقف كاذب

نصب سقف كاذب مي تواند تا اندازه اي از انتقال حرارت بكاهد و همچنين مي تواند بخشي از فضاي سرمايش و گرمايش انرژي را بكاهد و اين نكته حايزاهميت است كه سقف كاذب در طبقات فوقاني مي تواند از انتقال حرارت بين فضاي داخل و خارج ساختمان بكاهد.بـه ايـن منظـور يكـي از روش هـاي صرفه جويي در مصرف انرژي است.

طراحي ساختمان

استفاده از  پنجره هاي دوجداره و قاب استاندارد

در كشور هاي صنعتي دنيا اغلب پنچرهها در ابعاد كوچك و  دو جداره اي مي باشند ولي در كشورهاي جهان سوم  مي بينيم كه ابعاد پنجـره هـا اغلـب بزرگند و داراي شيشه هاي معمولي مي باشند. ولي اين عامل به نظر ساده و در صرفه جويي سوختن و همچنين در جلوگيري از ورود صوت و گرد و غبار نيز اهميت دارد و يكي از روش هاي مهم صرفه جويي سوختن مي باشد. اگر پنجره ها كاملا در ابعاد استاندارد و شيشه ها نيز دو جداره باشند، مسلما ازميزان مصرف انرژي مي كاهد. در اينجا حايز اهميت است كه ياد آوري شود كه درزهاي بين شيشه ها و قاب ها به طور كامل مسدود شود و اگر نه باعث مصرف بيشتر انرژي و ورود گرد و غبار به درون ساختمان مي شود.

استفاه از فضاي خالي در بين ديوارها مطابق با استانداردهاي جهاني

در اين روش در بين ديوارهاي اصلي و فرعي ساختمان ها با توجه به استانداردهاي موجود در جدول١ مي توان فضاهاي خالي و با صـرفه اقتصـادي جهـت استفاده ي بهينه از انرژي بكار برد. اين روش سبب ايجاد جريان هم رفتي در بين ديوار مي گردد و هر چه ضـخات لايـه كـم و مقـدار رسـانايي در ايـن قسمت زيادتر باشد، جريان همرفتي بيشتراست و تبادل حرارتي ثابت مي ماند. اين فضاي خالي همچون يك عايق سبب مي شود كه گرما و سرما از بين ديوارها عبور نكنند و انرژي موجود در مكان مورد نظر ثابت بماند .

جدول ١:ضخامت استاندارد فضاهاي خالي

طراحي ساختمان

استفاده از تهويه طبيعي

استفاده از تهويه طبيعي شبانه در تابستان ها، سبب پخش شدن جريان همرفتي هوا مي شـود، ايـن شـيوه يكـي ازروش هـاي سرمايش غيرفعال در طول شب است. در نواحي با اختلاف دماي زياد روز و شب  استفاده از تهويه هاي ساختمان و نيـز كـاهش ماكزيمم دماي روز به اندازه ي ١-٢ درجه ميشود و يكي از عوامل مهم صرفه جويي انرژي مي باشد.

 

برای مطالعه بخش اول مقاله طراحی ساختمان روی اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس - بخش فروش