براي عايق كاري دوبله ابتدا بايستي طوقه مربوط به نوار پيچي دوبله به دستگاه نوار پيچي افزوده شود .
در قسمتهائي از خط لوله از جمله در محلهاي تقاطع با كانال هاي آب ، نهرها ، رودخانه ، باتلاقها ، و همچنين نقاطي كه در نقشه ها تعيين شده است عايق كاري دوبله به شرح زير انجام خواهد گرفت .
ابتدا پس از پرايمر زني بايد لوله را با يك لايه قير و نوار پشم شيشه داخلي بدون نوار خارجي عايق كاري نمود ، سپس در حالي كه لايه قيري كاملاً سرد نشده است بايستي با لايه ديگري از قير و نوار داخلي و خارجي عايق كاري شود . ضخامت پوشش دوبله بايد حداقل 6 ميلي متر بوده و اين نوع پوشش بايستي كاملاً به لوله بچسبد و به طور يكنواخت و عاري از هر گونه عيب و نقصي باشد .
انجام آزمايشات و بازرسي هايي كه بايد در حضور ناظر و يا توسط وي بر روي لوله انجام شود به شرح زير مي باشد :
بازرسي عيني و ظاهر پوشش ( مبني بر حصول اطمينان از عدم وجود چين و چروك ، صحت مقادير رويهم پيچي نوارها و ضخامت پوشش )
به منظور يافتن نواقص پوشه لوله ، اين آزمايش بايد در صدر در صد سطح لوله پوشش دار با دستگاهي كه قبلاً مورد تاييد قرار گرفته است انجام گيرد . ولتاژ آزمايش بسته به ضخامت پوشش بين 8 الي 15 كيلو ولت بايد تنظيم گردد. سرعت حركت الكترود دستگاه منفذ ياب بر روي لوله نبايد بيش از 3 / 0 متر در ثانيه باشد . اين آزمايش بايستي قبل از خواباندن لوله در كانال انجام شود . پس از استقرار لوله در داخل كانال ، چنانچه ناظر لازم بداند بخشي از خط لوله را مورد آزمايش مجدد با دستگاه منفذ ياب قرار دهد . پيمانكار موظف است آن قسمت را در حضور ناظر آزمايش نمايد .
در حالي كه حرارت لوله بين تا5 25 سانتي گراد باشد به وسيله كارد تيزي دو شيار عمقي موازي و يك شيار عمود بر دو شيار موازي بر روي پوشش لوله بايد به وجود آورد . شيارهاي موازي بوجود آمده بايد از همديگر چهار سانتي متر فاصله و تا سطح لوله عمق داشته باشند . سپس بوسيله كاردك بايد پوشش ميان مستطيل بوجود آمده را از يك سر از سطح لوله جدا نموده و با زاويه اي عمود به سطح لوله سعي كرد پوشش ميان دو شيار موازي را از سطح لوله جدا كرد . اگر پوشش كاملاً و به آساني جدا نشود و قسمتي از آن به لوله بچسبد پوشش انجام شده مورد تاييد خواهد بود .
برای مطالعه بخش اول مقاله عایق کاری گرم روی اینجا کلیک کنید.