نفوذپذیری یا Permeability یکی از خواص فیزیکی مهم عایق ها بوده و مقدار نفوذ ر وبت یا بخار آب به عایق را نشان می دهد. نفوذ ر وبت به عایق حرارتی از آن جهت اهمیت دارد که ر وبت خود به عنوان پل حرارتی عمل کرده و نفوذ روبت به درون عایق، ظریب انتقال حرارت آن را افزایش می دهد و در موارد شدیدتر، عایق خاصیت عایق بودن خود را کاما از دست می دهد. همچنین، ر وبت زیاد و دمای بسیار پایین، باعث بروز پدیده چگالش می شود. بنابراین، در صورتی که دمای فرآیند پایین است یا محیط ر وبت نسبی بالایی دارد و یا اگر قرار است عایق در محیط باز نصب شود، باید دقت شود که عایق در مقابل ر وبت مقاوم باشد و در صورت امکان، پوشش های ر وبتی نیز به فهرست اقام عایق کاری اضافه شود.
عایق های حاوی حفره های بسته مانند الاستومر ، در برابر نفوذ بخار آب به دلیل سلختار سلول بسته مقاوم هستند. عایق های رشته ای و عایقهای دارای حفره های باز می تواند مقادیر قابل توجهی آب جذب کنند که این امر آثار نامطلوبی بر قابلیت هدایت گرمایی و کارآیی عایق دارد. در واقع در عایق هایی که برای پیش از یک منظور مورد استفاده قرار می گیرد در نظر گرفتن موارد زیر ضروری است.
در حرارت های بالا مقدار کمی ر وبت جذب شده در عایق های الیافی باقی می ماند که بعد از گرم شدن تبدیل به بخار فشره شده و تمایل به خروج از عایق و غاف دارد در این شرایط اگر غاف از نوع محافظ در برابر بخار low vapor migration باشد به ناچار این بخارات در جداره داخلی غاف شروع به کندان شدن نموده و اگر راهی برای خروج پیش بینی نشده باشد در همانجا جمع و عایق را خی خواهد کرد. که پ از مدتی پدیده زنگ زدگی و خوردگی در پی دارد این اختاف فشار بخاری که لایه داخلی عایق و غاف نیرو وارد می کند به قدر کافی زیاد می باشد و اگر سوراخ با منفذ ریزی در سیستم وجود داشته باشد به راحتی جا به جا می شود.
عایق های مورد استفاده برای سطوح سرد نیز باید نسبت به نفوذ بخار آب ، که موجب افزایش ضریب هدایت گرمایی می شود، محافظت گردند. چنانچه آب نفوذ کند و در عایق یخ بزند، احتمالا موجب گسیختگی حفره های عایقو در نهایت تخریب دائمی آن خواهد شد. نفوذ پذیری پایین ) در مورد بخار آب( برای عایق یک امتیاز محسوب می شود.
محدوده دمای کاری عایق شاید مهمترین پارامتری باشد که در انتخاب نوع عایق نقش مستقیم ایفا می کند. دمای کاری معمول عایق های حرارتی (Thermal Insulation)، بین C730– الی C0028+ است. عایق های مربوط به فرآیندهایی که دمای کاری آنها به زیر C730– می رسد، به عنوان عایق های سرد شناخته شده و واژه “برودتی” (Cryogenic) برای آنها استفاده می شود. همچنین عایق هایی که در فرآیندهایی که دمای آنها به بیش از C0028+ می رسد استفاده می شوند، به عنوان عایق “نسوز”(Refractory) شناخته می شود. برای آشنایی بیشتر با انواع مختلف عایق ها و درجه حرارت کاری آنها، به عایق های حرارتی گرم و سرد و انواع عایق های حرارتی مراجعه فرمایید.
در انتخاب نوع عایق، باید دقت شود که محدوده دمای کاری سطحی که قرار است عایق شود درون محدوده دمای کارکرد عایق (که در مدارک فنی سازنده یا مراجع مختلف ذکر شده است) باشد. لازم به ذکر است که دمای کاری، در تایین هزینه ها و سود عایق کاری نیز نقش مهمی ایفا می کند.
دمایی که ماک انتخاب و به کار گیری عایق است باید در دامنه واقعی باشد که عملکرد مطمئن عایق را در یک دوره ولانی و در شرایط عادی کاربرد فراهم سازد. دماهای تقریبی کاربرد برای پاره ای از عایق ها در جدول زیر درج شده است
برای عایقهای که در دمای زیر 01 درجه سانتیگراد )51 درجه فارنهایت( مورد استفاده واقع می شوند، توجه به حد پایین دامنه دما نیز مانند اهمیت است، به عاوه آثار ناشی از احتمال افزایش انقباض شکندگی ، پوکسی و همچنین پایداری عایق در برابر گرم شدن های لحظه ای برای رفع یخ زدگی، نباید از نظر دور بماند.
بازرگانی آریا فروش عایق – بست و ساپورت تاسیسات جهت خرید با بخش فروش تماس حاصل فرمایید