معمولا عایق ها در ضخامت های استاندارد در بازار عرضه می شوند و تولیدکنندگان ضخامت های خاصی را تولید میکنند که معمولا از نیم اینچ (13mm) شروع شده و با فرجه های نیم اینچی، تا سقف 6 اینچ (150mm) نیز میرسد. تولیدکنندگان عموما کاتالوگی در اختیار خریدار قرار می دهند و بوسیله آن ضخامت مناسب عایق را، متناسب با دما و شرایط کارکردی، ر وبت و به خصوص قطر لوله ها در عایق کاری لوله ها، به مشتری توصیه می کنند. ضخامت هایی که معمولا توسط سازندگان توصیه می شود، از استانداردها و مقررات ساخت و ساز (کشوری یا بین المللی) تبعیت میکنند و درنتیجه قابل اعتماد هستند.
گاهی خریدار خود به محاسبه ضخامت ایده آل عایق می پردازد و ممکن است ضخامتی بدست آورد که در فهرست ضخامت های استاندارد نیست. در این حالت می توان ضخامت استاندارد بالاتر را در نظر گرفت و یا سفارش خاصی به تولیدکنندگان داد که هزینه بیشتری در پی خواهد داشت.
بعضی عایق ها، معمولا چگالی ثابت و استانداردی دارند مانند عایق های پلیمری و الاستومری. برخی دیگر عایق ها میتوانند چگالی های مختلفی داشته باشند مانند عایق های پشم سنگ و پشم سرباره. این موضوع مربوط به روش تولید این نوع عایق ها می شود. در صورتی که نوع عایق، دارای چگالی متنوع باشد، این مسئله باید در انتخاب ضخامت عایق مناسب مدنظر قرار گیرد. در اینگونه موارد، تولیدکنندگان پشم سنگ و پشم سرباره، معمولا در کاتالوگ خود، عاوه بر ضخامت، چگالی را نیز ذکر می کنند.
مقاومت عایق در برابر جانوارن موذی و حشرات و رشد قارچ، به ویژه در مواردی از قبیل کارخانه های تولید مواد غذایی دارای اهمیت است. سطح عایق هایی که احتمال تر شدن دارد نباید با موادی روکش شوند که در معرض حمله این عوامل قرار گیرد.در این موارد استفاده از مواد غیر جاذب برای روکش مطلوب است.
خطرات بهداشتی و ایمنی بالقوه، موجود در موارد اصلی و مواد کمکی عایقهای گرمایی، ممکن است بطور مستقیم بر اثر تماس با این مواد، ملا حین نصب، ترمیم و نگهداری یا بطور مستقیم در اثر فرسودگی،آتش سوزی یا انتشار فیزیکی بروز کند.
خطرات بهداشتی و ایمنی آثاری هستند که فعالیتهای بیعی و بیوشیمیایی بدن را بطور موقت و دائم مختل می کند، یا در پوست خراش ، پارگی و زخم ایجاد می کنند. آثار ناشی از انتشار گرما ، گازهای سمی و غیر سمی ، الیاف و ذرات عایق، کاهش اکسیزن که بطور عمده بر اثر سوختن مواد عایق حاصل می گردد نیز از جمله خطرات بهداشتی و ایمنی بالقوه موجود در این مواد است. فرسودگی اجزای فلزی و سازه ای ساختمان بر اثر تماس دائم یا عایق که موجب زنگ زدگی، تضعیف ، شکست و فرو ریختن ساختمان می شود نیز از جمله خطرات ایمنی قابل ذکر است.
مواد عایقی که با اجزای فلزی ساختمان در تماس هستند نباید در شرایط عاد موجب خوردگی آنها شوند. چنانچه عایق در سرایط مطلوب نصب شود یا پ از نصب امکان تر شدن ولانی بیابد خوردکی ایجاد مای کناد کاه ممکن است گسترده یا موضعی باشد.
نداشتن بوی نامطبوع از ویژگی های مهم عایق پ نصب است. در مواردی که عایق در کارخانه های تولید مواد غذایی، رستورانها و ساختمانهایی از این قبیل نصب شود، ویژگی مزبور اهمیت بارزتری می یابد.
برای مطالعه بخش اول مقاله، اینجا کلیک کنید.